0410-12980

eozon@telia.com

AC service

Luftkonditioneringssystem i bilar är något som har blivit alltmer vanligt under de senaste åren, och i stort sett alla nya bilar är utrustade med dem. Det kan bli rejält varmt i Trelleborg under sommaren, så detta gillas av mången bilförare.

Vad vissa inte känner till är dock att dessa system måste lämnas in på service med jämna mellanrum, precis som resten av bilen. Systemen håller sig oftast inte helt täta under de svenska väderförhållandena, och därför förlorar de uppskattningsvis 5-8% av sitt köldmedel om året. Minskningen av detta ämne resulterar inte bara i att kylförmågan blir sämre, utan framförallt att kompressorn måste arbeta hårdare. Detta kan i sin tur leda till att kompressorn havererar totalt om det vill sig illa. Innan detta händer så bör du komma till oss på Lavettvägen 14 för bra AC-service i Trelleborg.

Du kan förvisso undvika alltför stor förlust av köldmedel genom att köra din AC då och då även under vintern så att packningarna inte torkar ut. Det är att rekomendera att AC systemet är igång året runt. Även om du har detta så är det dock bra att serva systemet någon gång om året.

Vi har såklart rätt certifikat och utbildning för att serva ditt AC System. Vi har både R134a och den nya AC gasen 1234YF vilken vi är en av få som har.

Här på Eozon Klimator & Bilservice kan vi erbjuda väldigt förmånliga priser om du är i behov av AC service och bor i Malmö, Simrishamn, Falsterbo eller Ystad m.m.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.